1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Somogyvári Beatrix

"Ezt a földet választottam..." - nemzeti ünnep a Vajk-szigeten PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2019. március 29. péntek, 13:03

Ismert források, zenei és irodalmi művek felhasználásával készült iskolánk március 15-i, ünnepi műsora. Az előadás nem csak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc legfontosabb eseményeit és eszméit mutatta be hűséggel, hanem azt lélektani folyamatot is, amit a magyarság a 12 pont kinyomtatásától az aradi vértanúk kivégzéséig átélt.

 

 

 

A már sokszor felhasznált szövegek, motívumok önmagukban valószínűleg nem gyakoroltak volna erős hatást a hallgatóságra. Az erős érzelmi hatás a gyerekek magabiztos szövegtudásának, erőteljes hangjának, tiszta énekének, az arányos forgatókönyvnek, a díszlet elemeinek - azaz a sok-sok befektetett munkának köszönhető.

A dekoráció Fazekas Krisztina, az élő cselekményeket kísérő kisfilm és a fotóalbum Ledő Attila érdeme. A szervezői, rendezői feladatokat Galambosné Juhász Mária és Szűcsné Szalay Gabriella látta el. A műsor technikusa Gruber Zoltán volt. A közreműködő tanulók: Fehér Levente (5.b), Lőrinczi-Biró Krisztina (6.b), Csengődi Zsófia (7.a), Gulácsy Gergő (7.a), Gyantár Milán (7.a), Király Blanka (7.a), Nyul Balázs (7.a), Polgár Orsolya (7.a), Dömötör Vajk (7.b), Fetter Fanni (7.b), Jakus Noel (7.b), Kiss Mátyás (7.b), Ökrös Margaréta (7.b), Szabó Csongor (7.b), Bökfi Bodza (8.b).

Az ünnepély kísérő programjaként az  alsós és felsős osztályok tablóiból és kézműves alkotásaiból kiállítást rendeztünk az aulában.

 

 

 

Módosítás dátuma: 2019. március 29. péntek, 13:11