1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Galgóczy Zoltán

Kitüntetett pedagógusok PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2023. június 22. csütörtök, 08:32

Elhivatottan, céltudatosan, precízen végzett tanítói munkájáért és a közösségformálás terén végzett kitartó, lelkes tevékenységéért „A Kerület Tanítója” elismerésben részesült pedagógusnap alkalmából munkatársunk, öregdiákunk, Fehér Zsófia.

 

Idén a Rózsa Művelődési Házban rendezett gálán adták át Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata nevében a jubileumi díszdiplomákat és a pedagógus szakmai kitüntetéseket. Ma is aktív kollégáink közül ezúttal Fehér Zsófia tanítónőt ünnepelhettük.  A rendezvényen is felolvasott  méltatást Somogyi Beatrix igazgatóasszony írta:

 

Fehér Zsófia kisgyermekként iskolánk diákjaként, majd ifivezetőként kezdte pályafutását, itt töltötte főiskolai gyakorlatát is, és ezt követően 1999-ben iskolánk nevelőtestületének tagja lett. Már akkor látható volt, hogy egy kreatív, agilis, munkáját szerető kollégával gyarapodott tantestületünk. Fiatal kora ellenére határozottan végezte tanítói tevékenységét. Aktivitásával, ötleteivel tanítói közösségünk motorja lett. Tanóráit a változatosság, a felkészültség, precízség jellemzi. Első tanévétől kezdve osztályfőnök. Meggyőződésem, hogy jó az Ő osztályában diáknak lenni. Rábízott diákjait minden évben erdei táborba viszi, ezzel is gyarapítva a gyermekek élményeit, a természetben szerzett ismereteit. A tanulóknak és alkalmanként a szülőknek is változatos szabadidős programokat szervez. A szülőkkel jó kapcsolatot ápol, akik segítőkészen támogatják munkájában.
Szívesen vesz részt az iskolai ünnepi műsorok szervezésében, lebonyolításában. Az általa betanított karácsonyi előadásaival, anyák napi köszöntőkkel az idősek otthonában, és a református templomban is örömet szereznek a hallgatóságnak. A tanulmányi versenyek mellett rendszeresen készíti fel diákjait sportversenyekre, és szervez nyári vízi-, túra-, kerékpártáborokat. A túraszakkör vezetőjeként számos turisztikai látványossággal ismerteti meg a diákokat és a kirándulni szerető kollégákat. Hosszú évek óta a közalkalmazotti tanácsunk tagja, munkája által összetartó, egymást segítő közösséget kovácsol.
A fent leírtak alapján Fehér Zsófia kolléganőmet javaslom „A Kerület Tanítója” megtisztelő címre.

 

 


 

 

60 éve végzett tanítóként Vellai Istvánné, aki ebből az alkalomból vehette át Gyémánt Diplomáját. Pályafutása egy részét Marika néni is a Vajk-sziget Általános Iskolában töltötte. A Kerület Óvodapedagógusa címet kapott az Erzsébet-Bélatelepen működő Vadvirág Óvoda dolgozója, Fehérné Sípos Enikő, aki szintén öregdiákként, de szülőként is kötődik iskolánkhoz.

Minden kitüntetettnek szeretettel gratulálunk!



Módosítás dátuma: 2023. június 22. csütörtök, 09:07