1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Galgóczy Zoltán

Októberi "majális" a Bókay Kertben PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2009. november 13. péntek, 08:22
Jubileumi év az idei a Vajk-szigeten - iskolánk fennállásának 25. évfordulóját ünnepeljük. Az ünnepségsorozat október 9-én a Bókay kertben kezdődött, ahol az iskola apraja és nagyja „nemes küzdelemben” - akadályversenyen - harcolt az értékes (torta)nyereményekért. Ott és akkor valóban „csak” a részvétel és a jó hangulat volt fontos.
Még az időjárás is kegyeibe fogadta a résztvevőket, és májust varázsolt a szépen felújított parkba.

Jó volt egy napra kiszakadni az iskolai élet mindennapjaiból. A 15 állomásból álló vetélkedőn a tanárok változatos feladatokkal várták a diákságot. Az iskola földrajzi helyzetének, múltjának–jelenének, jelenlegi és „öreg” diákjainak, tanárainak ismeretéről kellett számot adni. Az állomásvezetők pontozták a fegyelmet, a gyorsaságot és a minőséget. Mindegyik feladat emlékeztetett arra, hogy mindannyian a Vajk-sziget lakói vagyunk, ahol a legkülönbözőbb kompetenciákat (erőt, ügyességet, kreativitást …) fejlesztjük nap mint nap. Ez történt ezen a különleges napon is, csak egy kicsit másképp.

 

A vegyes csapatoknak köszönhetően minden korosztály kivehette részét a munkából. A kisebbek a rajzos, ügyességi játékokban, az idősebbek a térképismeretben és anagrammás feladatokban jeleskedtek A nagyobbak tudtak segíteni fiatalabb társaiknak, de az is kiderült, hogy időnként az alsósok mennyivel találékonyabbak, talpraesettebbek, mint a felsősök. Igazán azok a csapatok voltak sikeresek, ahol egy-egy gondoskodó csapatvezető szárnyai alá vette a kicsiket , miközben engedte őket is érvényesülni, játszani - „Play the game”.

Nehéz lenne megmondani, melyik állomás volt a legkedveltebb, hiszen mindenhol a „munkába” önfeledten elmerülő, boldog gyerekeket lehetett látni. Talán a legnépszerűbb feladatok azok voltak, ahol sokat lehetett nevetni – a tanárok hangjának, gyerekkori képeinek felismerése, az árnyképek azonosítása, a „testépítés” …

A sok ügyességi, mozgásos és szellemi erőpróba – és a kellemes napsütés – megizzasztotta a csapatokat. A kimerült gyerekseregnek jól esett a paprikás krumpli és az üdítő. Két órakor már mindenki izgatottan várta az eredményhirdetést. Az első öt csapat elégedetten vette tudomásul az eredményt, és boldogan megosztotta a nyereményt a többiekkel is. Már csak egy próbatétel maradt hátra – valahogy visszajutni az iskolába. Ezt az akadályt is leküzdöttük!

Az iskolai program szervezői mellett köszönetet kell mondanunk a Bókay Kert munkatársainak és volt diákjainknak (Horváth Anna és Dani, Mészáros Dóra és Csaba, Bereczki Marcsi, Juhász Balázs, Kóródy Klaudia, Kruppai Kriszti, Biró Eszter, Gauland Gergely, Labancz Feri és Tóth Sanyi). Segítségükkel hozzájárultak ennek a feledhetetlen napnak a sikeréhez.

 

Brágye Gyöngyi

Módosítás dátuma: 2015. október 08. csütörtök, 12:23