1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Galgóczy Zoltán

Állatkert marcipánból PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2010. október 26. kedd, 10:33

Édességek minden alkalomraJó kézügyesség, nagy-nagy önfegyelem, baráti önzetlenség: ez jellemezte az október 13-i kerületi marcipánfigura készítő versenyen rajthoz állt - asztalhoz ült - negyedikes diákjainkat.

 


Az első tulajdonság magától értetődő feltétele a sikeres szereplésnek egy kézműves vetélkedésen. Önfegyelemre az ízletes alapanyag miatt volt szükség; annak legalább az eredményhirdetésig ellent kellett állni.

A négy lány (Farkas Nikolett, Kovács Karina, Nagy Cintia, Szabó Rebeka) és az egyetlen fiú, Pethő Dániel természetesen ellenállt a kísértésnek, és egy remekbe szabott állatkerttel, amely az ismert film, a Madagaszkár alapján készült, az ítészeket is lenyűgözte. Munkájukat első hellyel - arany oklevéllel - jutalmazták. 

Szólnunk kell még a bevezető mondatban említett baráti önzetlenségről is: a csapattagok ugyanis magukkal hozták és csak osztálytársaikkal közösen fogyasztották el a versenyen készített műremeket. Mi több, nyereményüket, Bernice Hurst Édességek minden alkalomra című könyvét - felkészítőjükkel, Gyurácz Ottília tanítónővel egyetértésben - az iskolai könyvtárnak ajándékozták.

 

Módosítás dátuma: 2017. február 22. szerda, 13:19