Vajk-szigeti tekercsek | Nyomtatás |
2016. november 11. péntek, 12:01

1956 eseményeire emlékeztünk október 21-én délelőtt. Az ünnepi műsor Czigány Zoltán filmje, az Ecseri tekercsek alapján készült.

 

Nem az elfogultság mondatja velünk, hogy modern és hagyományos színházi elemeket felvonultató, látványos és igényes előadás született, méltó a forradalom és szabadságharc 60. évfordulójához. Ehhez természetesen rengeteg munkára, sok ember közös erőfeszítésére volt szükség.

Mindenekelőtt a (fő)szereplőkre: Szabó GrétaNagy Ferenczi Réka, Becze Petra. Bross Tamás, Stadler Márton és Soós Kende.

 


A pesti srácokat Tóth Zalán, Fodor Martin, Kovács Zsombor, Sticza Máté és Nagy-Tromler Illés alakította. Az énekkar tagjaként Dömötör Vajk, Fetter Fanni, Kis Mátyás, Jakus Noel, Udvari Dorina, Ökrös Margaréta, Nagy István, Király Blanka, Chen Yi Wei, Nagy Dorka, Pethő Réka Sára, Quan Thanh Lan, Babály Tekla, Törő Laura, Gyöngyösi Viktória, Czink Bettina és Nagy Nóra Katica működött közre.

Az ötvenes éveket idéző, a bemutató előtt egy héttel felállított, s így minden részletében megtekinthető díszletet a rendező, Hódoss Henriette alakította ki a rendelkezésre álló iskolai bútorzat, valamint az innen-onnan kölcsönkapott régi holmik felhasználásával. (A játék során gyakorta "megszólaló" ódon rádiót például - néhány más dologgal együtt - egy törteli gyűjtő, régiségkereskedő, Váradi Gyula ajánlotta fel. A berendezést gazdagították a Siránné Kiss MáriátólSzűcsné Szalay Gabriellától, Kincses Judittól és másoktól kapott tárgyak is.)

 


A műsor kísérőelemeként, előkészítéseként plakátkiállítás, filmhíradók és a rádióadások segítségével ismerkedhettek a tanulók a korszakkal.

A műsor elkészítésében, színre vitelében közreműködött Kincses Judit, Vaszilkóné Porhajas Éva és Ledő Attila.

 

Módosítás dátuma: 2016. november 11. péntek, 12:06