1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Somogyvári Beatrix

Nyertesek és nyertesek PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2017. június 23. péntek, 10:47

Két csapatunk indult a Lőrinci Nagykönyvtár irodalmi vetélkedőjén. A felső tagozatosok számára még szeptemberben meghirdetett sorozat, a Lúzerek és Nyertesek résztvevői, az elsőre talán furcsa elnevezéstől és a végeredménytől függetlenül - csak nyerhettek.

 

A csapatok négyféle feladatot teljesítettek minden hónapban. A feladatok természetesen egy-egy könyvhöz kapcsolódtak, de a tartalomra vonatkozó kérdések mellett a tanulók kreativitását is próbára tették a lelkes könyvtárosok, Kovácsné Lezancsek Olga és Juglné Vilhelm Tünde. A versenyre jelentkezett fiatalok ráadásul nem csak a történeteket, hanem időnként önmagukat is értékelték, apránként összerakosgatva a választ a verseny alcímeként feltett kérdésre: Te ki vagy?

A válasz megfogalmazásában - amely persze kinek-kinek magánügye - a közös munka, az olvasás megosztott élménye és persze a könyvkínálatból választott regények is segítettek.

Az az egy biztos, hogy aki Christine Nöstlinger, Tom Angleberger vagy épp Dóka Péter köteteit forgatja, nem lehet lúzer.

Mert olvasni nagyon is menő!

Függetlenül attól, ha a csapat épp nem kerül a díjazottak közé (Fehér Boróka - Nagy István), vagy épp holtversenyben első lesz (Nagy Dorottya Sára - Quan Thanh Lan).

 

 

Nagy Dorottya Sára és Quan Thanh Lan a május 16-i díjkiosztón Lezancsek Olgával.
A vajkosok iskolai mentora Boldog Gabriella tanárnő volt, a
fotót Nagy Ildikó készítette

 


Módosítás dátuma: 2017. június 23. péntek, 11:31