1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Somogyvári Beatrix

Atlétikai hírek PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2022. február 25. péntek, 13:29

Régóta, többféle kategóriában, nemek szerint vezetjük az atlétikai iskolacsúcsokat. Testnevelőink most ismét átnézték a táblázatokat.

 

A legtöbb rekordot, összesen tizenhármat Karkiss Léna tartja. A fiúk közül Zuber Marcell a legeredményesebb hét iskolacsúccsal. Jelenleg mindketten a Ferencvárosi Torna Club versenyzői. és nemrég együtt szerepeltek az U18-as, illetve U20-as fedettpályás országos bajnokságon. Léna hármasugrásban bajnok lett a nyíregyházi versenyen, Marcell másodikként végzett távolugrásban. A vajkos "örökranglistán" nem szerepel, de a Fradi színeiben bronzérmet nyert ugyanott  egy másik volt diákunk - szintén hármasugrásban -Kiss Mátyás.

Csúcstartóink közül kiváló hazai és nemzetközi eredményekkel rendelkezik Renner Luca is, akinek 2009 óta nem tudta senki túlszárnyalni egyik alsó tagozatos távolugró-kísérletét.

Persze vannak ennél jóval régebbi teljesítmények, amelyeket a mai napig nem sikerült felülmúlni. Így máig számon tartjuk például, hogy Szabó Judit 1996-ban 50 méterre hajította a kislabdát.

Az aktív diákok közül Révai Áron, Dömötör Réka és Fehér Levente nevéhez fűződik hitelesített rekord - utóbbiéhoz kettő is. Réka és Levi az alábbi képen is szerepel, hiszen február 10-én mindketten részt vettek a kerületi Diákolimpia magasugró-versenyén. A csapat a felkészülésre fordítható minimális idő ellenére - viszont sportági hagyományainknak megfelelően - három érmet is szerzett: Wágner Jázmin az első, Kökényesi Laura és Fehér Levente a harmadik helyen fejezte be a versenyt. Dömötör Réka 4., Mosolygó Bence 5., Ábrahám Hanna 6. lett.

Szívből gratulálunk a gyerekeknek és a felkészítő testnevelőknek, Pintérné Major Zsuzsának és Sirán Gergelynek!


Az alsós iskolacsúcsokat ITT, a felsősöket ITT böngészhetik!

 

 

Dömötör Réka, Kökényesi Laura, Ábrahám Hanna, Wágner Jázmin, Fehér Levente, Mosolygó Bence

Módosítás dátuma: 2022. február 25. péntek, 14:34