1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Galgóczy Zoltán

Komplex kerületi verseny volt a Vajkban PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2013. február 28. csütörtök, 11:35

Iskolánk nagy sikerrel rendezte meg a negyedik osztályosok kerületi szép magyar nyelv komplex versenyét. A február 27-i eseményen 16 iskola három fős csapatai vettek részt.

Énekkarunk a Julianus barát című film egyik betétdalának zenés-táncos feldolgozásával köszöntette a megjelent diákokat, felkészítő pedagógusokat és szülőket, akiket - immár hivatalos formában – Patakfalvi Attiláné, a Pedagógiai Szakszolgálat Szaktanácsadója és Ertli Mária, a Vajk-sziget Általános Iskola igazgatója is üdvözölt.

A vetélkedőn tíz állomás tíz feladata várta a tanulókat. Valamennyi feladat az előzetes felkészülés során megismert honfoglalás kori magyar mondákat, forrásokat dolgozta fel.   A gyerekek bizonyságot tettek a vérszerződéssel, a fehér ló mondájával, a Szent Gallen-i kalanddal, Lehel, kürtjével, a görög óriást legyőző Botonddal, Sarolta fejedelemasszonnyal, a magyar koronával és Szent István király intelmeivel kapcsolatos tudásukról.

A verseny befejeztével, amíg az eredmények kiértékelése zajlott, a vendégek a büfében szendvicsek, tea és almás pite mellett oszthatták meg egymással tapasztalataikat. Ráadásként az eszem-iszom után, az izgalommal teli várakozás alatt is változatos programok foglalták le a diákokat.  Karaoke, táncház, dióverés, íjászat vagy fonás közben gyorsan repült az idő.

Az eredményhirdetés után senki sem távozott üres kézzel: a győztesek könyvjutalmat és – a többi szereplővel együtt – bőr bugyellárist (hamuba sült pogácsával), valamint fényképes emléklapot vihettek haza. Rajta saját, korhű jelmezbe bujtatott portréjukkal.

 

{youtube}lhEhcL0tyKY{/youtube}

 

A szép magyar nyelv komplex verseny végeredménye (4. évfolyam):

1. Gloriett Általános Iskola
2. Kandó Téri Általános Iskola
3. Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi és Általános Iskola

 

A Vajk-sziget - szervezőként - nem indított csapatot.

Módosítás dátuma: 2013. március 05. kedd, 10:18