1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Galgóczy Zoltán

A Vajk-sziget Díszpolgárai 2007-ben PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2007. július 29. vasárnap, 15:45

Az előző évekhez hasonlóan az idei esztendőben is a Vajk-sziget díszpolgárává avattunk néhány tanulót.

 

Olyan tanulókat,
- akik általános iskolai tanulmányaik során rendszeresen képviselték iskolánkat kerületi, budapesti és olykor országos versenyeken;
- akik a különböző rendezvényeken való részvételükkel, fellépéseikkel hozzájárultak iskolánk hírnevének öregbítéséhez;
- akik magatartásukkal és közösségi munkájukkal kivívták tanáraik és társaik megbecsülését.



A búcsúzó diákok közül három tanuló érdemelte ki a megtisztelő címet.

 

Bojtos Luca, 8. b


Luca számolatlanul gyűjtötte a vers- és prózamondó versenyek arany- vagy ezüstérmeit, de szép eredményeket ért el más tantárgyak, így például a kémia, a történelem, a matematika, a nyelvtan és az angol tudáspróbáin is. Az iskolai műsorokban előadásával, énekével kápráztatta el a hallgatóságot. A sportéletből is kivette részét: futott, lőtt, vagy ha kellett, a katasztrófavédelem területén jeleskedett.
Emellett a Dohnányi Ernő Zeneiskola 6. évfolyamos zongora, és 1. osztályos magánének növendéke. Táncol, több színház fellépő művésze. A Keve Kata című előadásban korábban iskolánk egész népe láthatta.

 

 Bojtos Luca

 


Rimóczi Roland, 8. b


Roland kimagasló tanulmányi és versenyeredményei mellett elsősorban magatartásával és közösségi munkájával érdemelte ki a díszpolgári címet. Társai mindig, mindenben számíthattak rá. Állandóan jóra kész, közvetlen, barátságos és jókedvű volt, igyekezett a közösségen belüli konfliktusok megoldására. Tanáraival szemben tisztelettudónak, segítőkésznek bizonyult, akár tanulmányi vagy egyéb (például fizikai) munkáról volt is szó.
Szabadidejében sakkozik, valamint a Gyermekvasúton teljesít szolgálatot.

 

 Rimóczi Roland

 


Ertl Flóra, 8. b


Flóra főként angol, magyar, rajz és zeneművészeti tantárgyakban jeleskedett. Kiemelkedő szerepet vállalt az iskolai és a kerületi rendezvényeken. Zongorajátékával és énekével lenyűgözte a közönséget. Komoly, megbízható személyiségét, felkészültségét bizonyítja, hogy nemrégiben kerületi vers- és prózamondó verseny zsűritagja lehetett.      Magatartásával, szorgalmával, türelmével, közösségi munkájával és szerénységével vívta ki társai és tanárai szeretetét.
A Dohnányi Ernő Zeneiskola 6. évfolyamos zongora növendéke. Szabadidejében táncol.

 

 Ertl Flóra
Módosítás dátuma: 2013. november 04. hétfő, 09:31