1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Somogyvári Beatrix

Iskolai járványügyi intézkedési terv, aktuális tudnivalók, adatok PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2020. augusztus 31. hétfő, 15:55

FRISS JÁRVÁNYÜGYI INFORMÁCIÓK

 

2021. 12. 01.

Belépés csak érvényes védettségi igazolvánnyal!

Az emberi erőforrások minisztere által kiadott EMMI határozat alapján intézményünk területére 2021. december 1-től bármilyen előzetes megbeszélés, engedély esetén is csak érvényes védettségi igazolvánnyal - vagy azzal egyenértékű okirattal - lehet belépni. A részletek az alábbi ikonra kattintva olvashatók.

 

EMMI 29/2021. (XI.19.) 

2021. november 12.

A Vajk-sziget Általános Iskola 2021. november 15-től érvényes intézkedési terve letölthető az alábbi ikonra kattintva:

 

 

AKTUÁLIS JÁRVÁNYÜGYI ADATOK

Frissítve: 2022. 01. 11., 11:00

 

  • Igazolt koronavírusos tanulók száma: 8 fő
  • Igazolt koronavírusos pedagógusok száma: 1 fő
  • Karanténban lévő osztályok száma: 5 osztály*
  • Rendkívüli szünet miatt otthon tartózkodó osztályok száma: 0 osztály
  • Digitális munkarendben lévő osztályok: 0 osztály
* Egy osztály oltott tanulói számára jelenléti oktatás zajlik.

 

 

KORÁBBI INTÉZKEDÉSEK

 

2021. március 07.

 

Az Operatív Törzs és a Tankerület csütörtöki tájékoztatása alapján az iskolák 2021. március 5-től 2021. április 7-ig  áttérnek a digitális oktatásra. A tárgyban megjelent Kormányrendelet kitér a tanulók napközbeni felügyeletének megszervezésére is. Az alábbiakban az ügyelettel kapcsolatos tudnivalókat közöljük.

 

 

Idézet a 111/2021. (III./6.) Kormányrendeletből:

 

„1. §  (1) Az  óvodában és az  iskolában – a  védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet szerint az  óvodákban elrendelt rendkívüli szünet, illetve az  általános iskolákban bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt – a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről.

(2) A szülő, törvényes képviselő (1) bekezdés szerinti kérelmét elektronikusan is benyújthatja az intézmény vezetőjének.

 

2. §  A Kormány – tudva, hogy a  szülők számára a  koronavírus-világjárvány harmadik hulláma elleni védekezés érdekében elrendelt rendkívüli óvodai szünet és az általános iskolák tantermen kívüli, digitális munkarendre történő átállása többlet erőfeszítést, újabb megoldandó feladatokat jelent, ugyanakkor tekintettel arra, hogy a  járvány az  oktatási intézményekben is terjed – felkéri a  szülőket, hogy az  1.  § (1)  bekezdése szerinti gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel – vegyék igénybe.”

 

A fentiek értelmében kérjük Önöket, hogy amennyiben indokolt, a felügyelet iránti igényüket jelezzék az iskola titkárságának ímélcímén :  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A levélben feltétlenül szerepeljen a gyermek neve, osztálya és az időpont, időtartam, amíg kérik a felügyeletet!

 

 

Somogyvári Beatrix intézményvezető levele

(Letöltéséhez kattintson az ikonra!)

 

 

2021. március 5.

Digitális tanrend

 

Az osztályfőnökök ismét egyeztetik a digitális órarendet a diákokkal. A digitális tanórákon a megjelenés kötelező: bekapcsolt kamerával és mikrofonnal. Esetleges távolmaradásuk okát jelezni kell a tanárnak. A tanórákon kívüli feladatok a kréta naplóba kerülnek beírásra. Kérjük, figyeljék, hogy gyermekeik ezeket a feladatokat is maradéktalanul elvégezzék!

Az elsős-másodikos diákok digitális oktatásáról még nem kaptunk tájékoztatást.

A befizetett étkezéseket március 8-tól központilag lemondtuk. A március 5-i ebédet 11:30 és 13:30 között az iskolában el lehet fogyasztani. Hazavitelére nincs lehetőség.

Az eddigi tapasztalatok alapján ügyelet biztosítására lesz lehetőség. ERRE HIVATALOS INFORMÁCIÓNK MÉG NINCS!!! Amennyiben igénylik, az iskola titkárságának e-mail-címére jelezzék.

Ez a bejegyzés a jelenlegi információink és tapasztalatunk alapján íródott. Amennyiben más, eltérő utasításokat kapunk, azt haladéktalanul közzé tesszük.

 

Az ONLINE ÓRAREND eléréséhez kattintson IDE!

 

 

ISKOLAI JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSI TERV

 

Az alábbiakban tájékoztatást adunk a pandémiás helyzettel kapcsolatos, az iskolát is érintő tudnivalókról, valamint ismertetjük az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott intézkedési terv alapján készült intézményvezetői utasításokat.

 

Tisztelt Szülők!

Kérem Önöket, hogy a mellékletben található dokumentumokat figyelmesen olvassák végig. A nyilatkozatot holnap reggel (szeptember 1.) kitöltve a gyermekkel küldjék be. Amennyiben nincs módjuk nyomtatni, akkor legyenek szívesek az üzenő füzetben nyilatkozni (ideiglenesen).


Köszönettel: Somogyvári Beátrix int. vez.

 

 

Szülői nyilatkozat a gyermek tünetmentességéről
(Covid-19)

 

Ügyintézés rendje
(Hatályos: 2020. 09. 01-től)

 

 

Intézkedési terv

Iskolai járványügyi intézkedési terv
(Érvényes 2020. 10. 01-től)

 

 

 

 

Módosítás dátuma: 2022. január 11. kedd, 10:08