1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Galgóczy Zoltán

Tájékoztató a tanulók napközbeni felügyeletének lehetőségéről PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2021. március 07. vasárnap, 08:01

Az Operatív Törzs és a Tankerület csütörtöki tájékoztatása alapján az iskolák 2021. március 5-től 2021. április 7-ig  áttérnek a digitális oktatásra. A tárgyban megjelent Kormányrendelet kitér a tanulók napközbeni felügyeletének megszervezésére is. Az alábbiakban az ügyelettel kapcsolatos tudnivalókat közöljük.

 

 

Idézet a 111/2021. (III./6.) Kormányrendeletből:

 

„1. §  (1) Az  óvodában és az  iskolában – a  védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet szerint az  óvodákban elrendelt rendkívüli szünet, illetve az  általános iskolákban bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt – a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről.

(2) A szülő, törvényes képviselő (1) bekezdés szerinti kérelmét elektronikusan is benyújthatja az intézmény vezetőjének.

 

2. §  A Kormány – tudva, hogy a  szülők számára a  koronavírus-világjárvány harmadik hulláma elleni védekezés érdekében elrendelt rendkívüli óvodai szünet és az általános iskolák tantermen kívüli, digitális munkarendre történő átállása többlet erőfeszítést, újabb megoldandó feladatokat jelent, ugyanakkor tekintettel arra, hogy a  járvány az  oktatási intézményekben is terjed – felkéri a  szülőket, hogy az  1.  § (1)  bekezdése szerinti gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel – vegyék igénybe.”

 

A fentiek értelmében kérjük Önöket, hogy amennyiben indokolt, a felügyelet iránti igényüket jelezzék az iskola titkárságának ímélcímén : Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A levélben feltétlenül szerepeljen a gyermek neve, osztálya és az időpont, időtartam, amíg kérik a felügyeletet!

 

 

Somogyvári Beatrix intézményvezető levele

(Letöltéséhez kattintson az ikonra!)

 

 

További járványügyi információk ITT!

Módosítás dátuma: 2021. március 07. vasárnap, 08:26