1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Galgóczy Zoltán

"Be jó is volt..." - Kultúrfesztivál 2011 PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2011. január 26. szerda, 11:13

Negyedik alkalommal talált otthonra a Kőbányai Szabadidő Központban a Vajk-sziget Általános Iskola hagyományos művészeti seregszemléje, a Kultúrfesztivál. A magyar kultúra napjához kapcsolódó rendezvényre ezúttal január 21-én került sor.


Az osztályokban megtartott elõdöntõk után minden tanulócsoportot két-két diák képviselt az esemény fő programját adó vers- és prózamondó versenyen. (A puszta szereplésnek is rangja van tehát, de felelősséggel is jár!)

 

A zsűri elnöki feladatait, egy év szünet után, ismét a Jászai-díjas színművész, Bregyán Péter látta el. A döntnökök között üdvözölhettük az intézmény örökös igazgatóját,

Pestszentlőrinc-Pestszentimre alpolgármesterét, a Kultúrfesztivál múltját, a kultúra egyént és közösséget megtartó erejét rövid megnyitóbeszédben méltató Kucsák Lászlót, a kerületi Pedagógiai Intézet magyar nyelv és irodalom szaktanácsadóját, Kalmárné Takács Erzsébetet, a szülői munkaközösséget képviselő Gerencsér Ritát, valamint Juhász Balázst, a Vajk-sziget korábbi, az Apáczai Gimnázium jelenlegi tanulóját.

Maga a verseny kiegyenlítetten színvonalas, a választott művek sokféleségének köszönhetően – Petőfitől a címben is megidézett Dsida Jenőn át Varró Dánielig számos szerző kapott szót - változatos volt, és a nagyobb részben gyerekekből álló közönség érdeklődését is mindvégig fenntartotta.

Igényes kikapcsolódásról a versenyszámok között és után is gondoskodtak a szervezők. Az egykori vajkosok közül Végh Zsuzsanna, Bojtos Luca és Bagyula Virág lépett színpadra. Zsuzsanna Kosztolányi Akarsz-e játszani című költeményét adta elő, Luca Csajkovszkij egy művét (Egy szót se most) énekelte, Virág pedig musical-részlettel (Álmokban hittem) és az Egyiptom hercege című film betétdalával (Ő küld már csodát) szórakoztatta a nagyérdeműt.  
Az iskola két ötödik osztályos tanulója, Benedek Fanni és Gondy Zsófia népdalcsokrot adott elő, az énekkar tolmácsolásában a Diótörő és Egérkirály című darabból és az Abigél című musicalből csendültek fel részletek. Hangszeres diákjainkat Oláh Paulina (gordonka), Lakatos Péter (hegedű) és Lenhardt Máté (klarinét) képviselte.  

A zenei produkciókat Kovács Adrián kísérte zongorán. 


A négy kategóriában a következő eredmények születtek:

1-2. évfolyam:

I. Horváth Bertalan Péter 1.a
II. Lenhardt Réka 2.b
III. Babály Tekla 1.a

3-4. évfolyam:

I. Tingyela Dorottya és Tingyela Stefánia 4.a
II. Berkics Gergely 3.b
III. Neszmély Zsombor 3.a

5-6. évfolyam:

I. Ledő Barnabás 6.a
II. Martinecz Andrea 5.b
III. Soós Anna 5.a és Vasas Dániel 5.b

7-8. évfolyam:

I. Horváth Dominika 7.a
II. El Felta Aymen 8.a és Végh Szilvia 8.b
III. Csernák Eszter 7.a

 

Ha IDE kattint, megnézheti a kerületi televízió Irodalmi útmutató című összeállítását, amely az idei Kultúrfesztiválunkon készült.

 

Módosítás dátuma: 2017. február 22. szerda, 13:38