1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Galgóczy Zoltán

„Itt a farsang, áll a bál…” PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2014. február 13. csütörtök, 11:24

FarsangA címben idézett dallal köszöntötték a farsangi mulatságot az alsó tagozatos gyerekek a tornateremben. Ám a  jó hangulat már akkor megkezdődött, amikor a gyerekek az osztálytermekben megcsodálták egymás jelmezét, sőt sokan nem csak felöltöztek a kiválasztott személynek, állatnak stb., hanem viselkedésüket is átvették, ezzel sok nevetésre adtak okot a közösségnek.


A tornateremben a két bohócnak öltözött konferanszié, Zsófi néni és Judit néni szórakoztatta az örömittas gyerekeket, majd a 4.b osztályosok nyitóműsora következett, akik farsangi dalokat mutattak be hangszeres kísérettel. Ezután következett a várva várt jelmezverseny. Egy bulis zenei válogatásra táncoltak, vonatoztak a gyerekek, miközben a zsűri a tanulók között járva-kelve kereste a legötletesebb 10 jelmezt. Nehéz dolguk volt a zsűritagoknak, hiszen 10 gyermeket jutalmazhattak, ám ennél lényegesen több kreatív jelmezt láthattunk. A diákokon kívül a pedagógusok is kaptak egy-egy oklevelet az ötletes bohócruhákért, ugyanis az alsó tagozat pedagógusai piros orral és vicces ruházattal igyekeztek elűzni a telet.

 

Ezután - a zene jegyében - farsangi forgatag kezdődött az iskolában, rengeteg lehetőséggel. Az egész épületet bejárta a zeneszó és a gyermekkacaj. Az alsós tanító nénik programokkal készültek: a sportos vetélkedőktől, a körjátékokon át, a hangszeres játékig mindenki megtalálhatta a számára legkedvesebb elfoglaltságot. Nagy segítséget nyújtott két 8. osztályos lány: Benedek Fanni és Polgár Eszter tánctanítása. A forgatag ideje alatt a tornaterembe látogató lányoknak és fiúknak egy rövid, egyszerű tánckoreográfiát tanítottak, amit mindenki nagyon lelkesen gyakorolt. Aki elfáradt, a büfében csillapíthatta szomját s éhségét.

 

Farsang

Majd ismét összegyűltünk a tornateremben, ahol izgatott gyerekek várták a tombolasorsolást. Senkinek nem volt oka keseregni, ha esetleg nem az ő szelvénye volt a befutó, ugyanis osztályszintű tombolahúzás is történt. Itt értékes sporteszközöket, színes aszfaltkrétát, filctollakat nyerhettek  az osztályok, így üres kézzel senki sem távozott.

Zárásként a 8. osztályos lányok által megtanított koreográfiát táncolta az alsó tagozat apraja-nagyja, öröm volt látni, ahogy a pókemberek, hercegnők, méhecskék együtt járják és rázzák…

Farsang

 

Módosítás dátuma: 2017. március 02. csütörtök, 10:38